DocentenInstrumentExtra'sNieuwsActiviteiten
Judith Glasbeek

Judith Glasbeek

Judith Glasbeek – dwarsfluit. Ik heb mijn diploma Uitvoerend Musicus, en aantekening Docent behaald aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, als leerlinge van Koos Verheul en Harrie Starreveld.

 

Uitvoerend Musicus:

Met harpiste Bernadette Wijdeveld vormde ik een fluit - harp duo. Ik heb jaren in het Helios Ensemble gespeeld (een ensemble variërend van trio tot kamerorkest, waarmee ik talloze concerten heb gegeven en een drietal CD’s mee heb opgenomen). Met Lisa Kaaijk - piano en Goos Kaaijk – drums speel ik muziek van Astor Piazzolla, die we met een theatrale “twist “ uitvoeren, en het publiek verrassen met zijn mooie muziek maar ook met zijn hilarische teksten. Franse componisten, zoals Ibert, Debussy, Caplet, Gaubert en Poulenc hebben prachtige muziek geschreven voor fluit – piano, pianiste Hanneke Maarse en ik spelen deze werken graag tijdens concerten.

 

Docent:

Ik vind het belangrijk dat kinderen, jongeren en volwassenen hun eigen talent ontdekken en met veel plezier muziek gaan maken! Kennismaking met verschillende muziekstijlen, werken aan een goede techniek en mooie toon, samenspelen, podiumpresentatie en theoretische kennis zijn hiervoor onontbeerlijk: Kennis van algemene muziektheorie: noten, sleutels, dynamiek, verschillende tempi, maatsoorten, articulatie, intervallen, drieklanken, toonladders. Voor-en naspelen van melodieën en ritmes, improvisatie, en uit het hoofd spelen van stukken.

 

Opleiding HaFa:

De leerlingen die in een harmonievereniging spelen volgen de opleiding voor HarmonieFanfare, als docent volg ik het Raamleerplan HaFaBra - opleiding. Dit is een opleiding van maximaal 4 verschillende fasen. (Examen A, B, C en D) Elke fase wordt afgesloten met een officieel examen volgens de landelijke normen, bestaande uit een theorie- en praktijk examen. Ook voor leerlingen die niet in een vereniging spelen bestaat de mogelijkheid om theorie examen te doen, een aanrader!

 

Voorspeelavonden:

Een keer per jaar geven we een concert met een speciaal thema voor ouders, vrienden en familieleden. We verzinnen een verhaal, schrijven een script of arrangeren bestaande muziek. Enkele voorbeelden: -Conversations - moderne muziek van o.a. Baksa, Genzmer, Amos en gedichten van J.Herzberg, J. Deelder, Lucebert, Armando, m.m.v. Michel Sehstedt, beeldende kunst. - Peer Gynt Suite, arrangement voor dwarsfluiten, piano en slagwerk, m.m.v. verteller. -Sportbende en Make-up bende maken elkaar het leven zuur… naar een idee van Nienke Sytsema en Judith Glasbeek, m.m.v. leerlingen van Dancestudio Shanna van Elleswijk -WK voorspeelavond, ensembles en bandjes met muziek uit verschillende werelddelen - Wanted: voorspeelavond voor schokbestendig publiek, muziek: o.a. Fever, Gangsterland, Peter Gunn, Inspector Swob, The Pink Panther Detective: script kettingverhaal, geschreven door leerlingen - Don Giovanni en Die Zauberflöte, opera’s van Mozart bewerkt en gearrangeerd. Toneelspel, decor en muziek uitgevoerd door leerlingen -Dansavond: Tango, samba, wals, cha cha cha, uitgevoerd door leerlingen m.m.v. Stijldansers en ouders, Tom Glasbeek die het gehele publiek de Jump style aanleerde.

 

Niet alleen voor eigen publiek spelen maar openbare optredens zijn leuk en erg belangrijk! Mijn leerlingen en ik proberen altijd vragen en initiatieven vanuit diverse organisaties en instellingen te honoreren met een optreden: Kunstroute Aalsmeer, Alzheimer café Vinkeveen, Zorgcentra, Week van de Amateur Kunst WAK, Kerstvieringen e.d.


Judith Glasbeek
 

Judith Glasbeek
 

Judith Glasbeek
 

Judith Glasbeek